Informatii despre rasa Schipperke

Schipperke este un caine mic ciobanesc. Numele provine de la un cuvânt flamand „scheperke“ care inseamnacioban. Acesta a fost menționat pentru prima dată în Wencelas Monelus Cronica în secolul 15. În multe picturi vechi flamande câinele este văzută ca o parte integrantă a vieții zi cu zi în mediul rural.

Schipperke a fost, de asemenea, găsit si pe barjele fluviale iar unii cred ca de acolo keprovine si numele. Fiind un caine de talie mica si suplu era pastrat pe nava pentru a o apara de obolani și șoareci, și a semnaliza cu voce tare prezenta hotilor si intrușilor.

În anul 1690 a participat la un concurs pentru cel mai frumos guler pentru un caine negru si mic. Iar cand regina Marie-Henriette, în 1885 si-a luat un Schipperke, câinele a câștigat o mare popularitate. Plin de viață, curios si atent rabdator cu copiii din familie si un caine de paza pasionat. Cei care valoareaza lătratul câinilor, și atitudinea lor defensiva, dar nu într-adevăr în stare să facă o vătămare gravă a altor persoane, vor găsi un prieten foarte fiabil într-un Schipperke.

Este o rasă inteligentă, și ușor de instruit, dar cu temperament, și suficient de mic pentru a-l avea într-un apartament. Câinele se atașează pe deplin de proprietar, dar este destul de rezervat cu strainii. Nu cere îngrijire excesiva și este foarte robust.

Schipperke este cainele ideal pentru cei carora nu le place un câine de jucărie și isi doresc un câine care este plin de "câine", și totuși nu au loc pentru un câine mare. Suficient de puternic si sanatos să doarmă afara pe vreme rece, dacă doriți, „skip“-ul cum este numit în Anglia, este un caine casă de dorit. Părul lui nu naparleste puternic, și fiind negru, aceasta nu se acopera intreg mobilierul și îmbrăcămintea, este un caine curat în obiceiurile sale, și usor de instruit.

El este, de fapt, ca si caracter, un caine ciobanesc in miniatura, cu toate capacitatea creierului unui câine mare, și ca un caine de paza el este de o eficienta de 100 la suta. În propria sa țară și în Anglia, el este pe merit extrem de popular, și aici aici se observa ca atunci cand un Schipperke merge intr-o familie si altii sunt doriti in curand. El este, de fapt, un caine care are nevoie să i se acorde numai o sansa pentru a-si face loc in familie si a fi pastrat. Cei care au deținut vreodata un „skip“ nu vor mai fi multumiti niciodata cu nici o alta rasa.

Aceasta rasa mica este minunat de captivanta. Ei sunt adesea descrisi ca un câine mare într-un ambalaj mic, sau pentru aceia dintre noi care îi iubesc, ca micii diavoli negri.

Schipperke sunt caini activi, care se bucură de foarte mult activități cum ar fi drumeții sau plimbări, plimbări cu barca (cu măsuri de precauție adecvate), tolanitul pe canapea, aruncarea jucăriilor, sau pur și simplu doar joaca în curte. Cei mai multi schipperke se inteleg cu alti caini si de multe ori le place sa aiba un "tovarăș de joacă". Schipperke este un bun caine de familie, deoarece sunt foarte afectuosi, si prieteni bune cu copii (în general), dar pot tolera efortul,  activitatile mai solicitante si excursii de familie, de asemenea.

Trebuie să știi că schipperke au tandinta sa fie incapatanati. Dar sunt foarte dornici să vă faca pe plac. Din acest motiv sunt usor de intruit in diferite comenzi fiind caini de casa excelenti daca au pregatirea corespunzatoare. Ei tind să fie sensibili, și au nevoie de foarte putina disciplina. Oricum, nici un caine nu trebuie vreodata lovit pentru indisciplina sau orice alt motiv. Este nevoie doar de o voce hotarata, precum și un "ce-ai făcut" pentru un Schipperke pentru a vedea si partea sa sensibilă. De multe ori, în cazul în care unul dintre câinii mei a luat ceva ce ei știu că nu ar trebui să aibă, ei se dau de gol cu aspectul cel mai vinovat pe fata lor.

Cainii din rasa Schipperke sunt cunoscuti si sub numele de “mica vulpe neagra”, “diavolul tasmanian” sau “micul diavol negru”, deoarece, uneori, pot fi foarte incapatanati, sireti si malitiosi, cu o curiozitate si energie rar intalnite. Cainii Schipperke sunt foarte destepti si independenti, avand tendinta sa fie indaratnici. Loiali si protectivi, se dovedesc a fi caini de paza vigilenti. Cu copiii si cu animalele de companie se inteleg bine, sunt toleranti, dar, cateodata, pot fi agresivi cu cainii de acelasi sex sau cu rozatoarele. Cu strainii nu sunt foarte toleranti, decat daca au fost dresati in acest sens si de la o varsta frageda.

Dresaj:

Cainii din rasa Schipperke sunt foarte activi, de aceea se recomanda sa aiba posibilitatea sa isi manifeste aceasta energie, si sa nu duca o viata sedentara. Desi pot parea incapatanati si independenti, un dresaj bland si aprobator, urmat de recompense, se poate dovedi eficient. Stapanul trebuie sa aiba rabdare si sa fie consecvent, deoarece spre maturitate se vor vedea rezultatele.

Intretinere:

Blana cainilor Schipperke nu este greu de intretinut, o periere saptamanala fiind suficienta. Pot naparli de cateva ori pe an, in special femelele, dar baile caldute vor indeparta cu usurinta acest par nedorit.

Boli:

Lipsa de activitate, de exercitiu si mancarea in exces sunt foarte daunatoare, putand duce la probleme ale inimii, plamanilor, stomacului si dintilor.

 

Free business joomla templates